Fra Z-A

Fagligt input - materiale der holder dig fagligt ajour

Mor til 2 børn med ADHD

Kædedyne® stimulerer til ro, tryghed og kropsafgrænsning. 

Begge vores børn lider af ADHD og da Martin var mindre var han umulig at få til at sove, men det er ikke noget problem længere efter at han er kommet på medicin. Anderledes har det været med vores datter Cecilie.
Det var først da Martin kom i behandling at det gik op for os at Cecilie også var ret så urolig. Indtil da troede vi bare at hun abede efter ham, men da han begyndte at sidde roligt, begyndte hun pludselig at løbe omkring bordet, når vi skulle spise.

Hendes søvnvane var rædselsfuld for os alle sammen. Nogle dage tog det 20 minutter at få hende til at sove og andre dage 3 timer. Det sidste var mere reglen end undtagelsen, og så var hun helt umulig næste morgen. Flere gange om ugen vågnede hun også midt om natten.

De gode dage faldt hun i søvn igen efter 10 min, men på de dårlige dage sov hun først når vi andre stod op. Hvis der skete noget omkring hende var det altid helt håbløst.

Da hun fik kædedynen kunne vi mærke effekten allerede den første aften. Hun faldt i søvn i løbet af 10 minutter!

Næste morgen (en lørdag) ville hun have dynen med ind i sofaen til lidt morgen-tv (det plejer hun ikke). Hun karter ikke rundt i sengen længere når hun skal sove, og hun er holdt op med at stå ud af sengen flere gange, inden hun lægger sig til at sove.

Når hun er færdig med at læse i bog, sover hun i løbet af 5-15 minutter. Cecilie fortæller selv, at hun ikke længere er vågen om natten, og hvis hun skal sove et andet sted vil hun have hendes dyne med.

"Som du kan høre har kædedynen været et yderst positivt indslag i vores familie, og vi fortsætter med den."