FAQ

Sense

Her finder du de oftest stillede spørgsmål til vort sortiment af sansestimulerende produkter.
Fandt du ikke det svar du søgte, så er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til kundeservice på tlf: 76 900 407

Q: Hvorfor skal jeg vælge en kædedyne frem for andre, sansestimulerende dyner / tyngdedyner?

A: En kædedyne er udviklet for at være et lydløst, håndtérbart og vaskbart alternativ til lignende hjælpemidler. Kædedyner stimulerer taktilt og proprioceptivt, dvs. at både følesans samt muskel- og ledsans opnår stimuli fra kæderne, som roligt lægger sig tæt omkring kroppen, og giver en jævnt, dybt tryk og sansemæssige stimuli. Disse bidrager til at kroppens oxytocin niveau stiger, hvilket giver en følelsen af kropslig afgrænsning, tryghed og dermed oplever brugeren mere ro, både mentalt og motorisk.

Da alle kædedyner har 2 forskellige sider – en polstret og en upolstret – kan man variere graden af stimuli, både individuelt og samtidig afhængigt af, hvordan bruger har det, da tilstanden af uro og ringe søvnkvalitet kan veksle over tid. Kædedynen anbefales ved forskudt døgnrytme, ringe søvnkvalitet og indsovningsproblemer. Desuden anbefales den ved nedsat kropsfornemmelse og mistrivsel. Uanset om der ligger en diagnose til grund for ovenstående problematikker - eller om man af andre årsager, fx stresssymptomer, tankevirksomhed eller ydre påvirkninger er udfordret, vil man ofte profitere af kædedynens sansestimuli.

 

Q: Hvilken vægtkategori skal jeg vælge, hvis jeg ønsker at afprøve en kædedyne?

A: Det er meget individuelt, hvilken vægtkategori, man profiterer af. Da mennesker sanser meget forskelligt, vil opfattelsen af en kædedynens sansestimuli og tyngde ligeledes bliver modtaget og oplevet individuelt. Vi anbefaler derfor, at man evt. kontakter vores terapeuter til en drøftelser af, hvilke problematikker der er tale om samt hvem der skal anvende kædedynen. Vi vil altid spørge ind til dette samt personens fysik og om der evt. af forsøgt andre ting. Derudover kan det være aktuelt at prøve sig frem. Dog er der visse ”tommelfingerregler”, som ofte gør det lettere at vælge.

 

 • Mindre børn fra 1-års alderen og frem til børnehavealderen: Her vil vi ofte anbefale juniordynen på 3,4 kg. Er der specifikke hensyn at tage som fx diagnoser, fysik, præmaturitet mv., er disse faktorer vigtige at tage højde for, ved valg af vægt og stimuli.
   
 • For børn i skolestartsalderen og frem til teenage-alderen er der ofte tale om voksendyne på 6 kg.
   
 • For unge og voksne anbefeales ofte 6, 8 og 10 kg., afhængigt af udfordringernes karakter og brugerens fysik.
   
 • Ved tunge psykiatriske diagnoser anvendes ofte 10, 12 og lidt sjældnere 14 kg. kædedyner.
   
 • Ved ældre mennesker er det hyppigst enten 4 eller 6 kg., igen afhængigt af deres fysik og behov.

Til smertepatienter og mennesker, som enten oplever vanskeligheder omkring tilvænning, føler sig kolde eller blot foretrækker en mere blød og lun kædedyne, anbefales kædedyne Sensitive, som er dobbelt så polstret på kædedynens polstrede side.

 

Q: Kan man godt sove med en kædedyne hele natten?

A: Ja, langt de fleste sover med kædedynen hele natten. Der kan i enkelte tilfælde være behov for lidt tilvænning, men vi anbefaler at man afprøver kædedynen først, fx siddende i sofaen, hvor kroppen lige kan fornemme tyngde og stimuli, og genre på et tidpunkt på dagen, hvor man er i overskud. Lige inden sengetid er man som regel lidt mere sensibel, hvorfor det kan være rart, at det ikke lige er her, kroppen oplever dynen første gang. Men ja, med mindre der er kontraindikationer, kan man sagtens anvende kædedynen ganske som en almindelig dyne.

 

Q: Hvor hurtigt kan jeg forvente at opleve effekt ved brug af kædedyne?

A: De fleste oplever en ret hurtig effekt ved brug af kædedynen. Typisk ses hurtigere indsovning, færre opvågninger, dybere vejrtrækning og en mere afslappet og udhvilet krop. I de fleste tilfælde opleves effekt inden for den første uges tid, evt. 2. Hvis den ønskede effekt udebliver trods kontinuerlig og konsekvent anvendelse af kædedynen, kan det evt. være relevant med en tungere eller letter variant, afhængigt af hvilken oplevelse brugeren har.

 

Q: Skal man have en diagnose, for at have gavn af en kædedyne?

A: Nej, det er ikke kun mennesker med diagnoser, der anvender kædedyner. Rigtigt mange mennesker lider af søvnproblemer, tankemylder, stresssymptomer eller andet, som forringer deres trivsel og overskud i kortere eller længere perioder, uden at der er tale om en egentlig diagnose.
Vi har dagligt rigtigt mange, som vælger at købe eller leje en kædedyne, selvom de ikke fejler noget. Også blandt denne målgruppe oplever vi yderst positive tilbagemeldinger omkring effekt.

 

Q: Er det muligt at afprøve inden man køber eller lejer?

A: Ja, vil tilbyder altid afprøvning af kædedyner, før enten køb eller leje. Både for at se, om det er det rigtige produkt til brugeren, men naturligvis også for at se, om der rammes rigtigt ift. vægtkategori og variant. Vil tilbyder afprøvning i 14 dage, hvorefter man kan vælge enten at returnere, leje eller købe. Ved beslutning om leje, binder mig sig ikke for en minimumsperiode, men lejer for en måned ad gangen. I lejeperioden har man mulighed for at ombytte til anden vægtkategori eller størrelse, hvis fx barnet vokser fra juniordyne til voksendyne eller der bliver behov for en tungere/lettere dyne undervejs.

 

Q: Kan man søge om en kædedyne hos sin kommune?

A: Ja, det er muligt at søge om en kædedyne bevilget af sin kommune. Kontakt venligst din kommune om, hvorledes dette foregå i netop din kommune. Det foregår sædvanligvis ved kontakt til sagsbehandler/visitation/hjælpemiddelafdeling, som vil behandle sagen og evt. bevilge afprøvning eller kædedyne, afhængigt at effekt ifm. afprøvning. For synliggørelse og dokumentation af effekt ifm. afprøvningsperiode, kan man anvende et skema, fx det, som forefindes på vores hjemmeside her.

 

 

Pressure

Her finder du de oftest stillede spørgsmål til vort sortiment af tryksårsforebyggende produkter.
Fandt du ikke det svar du søgte, så er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til kundeservice på tlf: 76 900 407

 

Q: Kan jeg få et tryksårsforebyggende produkt i afprøvning?

A: Som udgangspunkt er det muligt at få produkter fra vort sortiment til afprøvning, typisk i en 14 dages periode. En afprøvning kan ikke bookes via vores hjemmeside , men ønsker du at høre mere omkring mulighed og vilkår for afprøvning bedes du kontakte en af vores dygtige konsulenter, eller kundeservice på tlf. 76 900 407.

 

Q: Kan jeg få tilpasset et produkt til specialmål?

A: Vi har mulighed for at tilpasse mange af vores sortimentsvarer til mål efter bestilling. Det gælder både for siddepuder, skummadrasser og betræk. Kan vi ikke selv tilpasse produktet, har vi oftest mulighed for at bestille den ønskede størrelse direkte fra egen leverandør.
Kontakt vores kundeservice på tlf. 76 900 407 for at høre mere om tilpasningsmuligheder samt overslag på pris og leveringstid.

 

Q: Hvad er forskellen på en helmadras og en topmadras?

A: En topmadras er som udgangspunkt bedst til brug ved borgere i lavere risikogrupper. Topmadrasser er tyndere, og det kræver derfor at der ligger en sikkerhedsmadras under. Hel madrasser har derimod en indbygget sikkerhedsmadras. Undermadrassen kan være en indbygget skummadras, mens den i andre systemer består af et ekstra lag luftceller.